13.10.2009

Örgü Tarifi

Örgü Tarifi

Arkadaşlar örgü Hem Stres Alir Hem Vakit Geçirirsiniz Hem De Kendi Yaptiğiniz Dilediğiniz Renklerde Kazaklariniz Atkilariniz Bereleriniz Olur..bilmiyorum Demeyin..hevesliyseniz Buyrun öğrenelim:)


Yapılışı:
45 ilmek atarak başlayın.1 kenar ilmeği,1 düz,3 haraşo,1 düz ,3 haraşo......................1 düz ,1 kenar ilmeği olarak ilk sırayı tamamlayın.
Arka yüzünde 1 kenar ilmeği,2 haraşo,1 düz,3haraşo,1 düz,3 haraşo ,1 düz.................1 düz,1 kenar ilmeği şeklinde örün.Örnek arka yüzde yaptığımız bu kaydırma ile kurulmuş oluyor.Bundan sonraki tüm sıralar ön ve arka yüzde görüldüğü gibi örülüyor. (düzü düz haraşoları haraşo şeklinde)




5 zincir çerek yuvarlağı yapın.
1. sırayı tığın üzerine ip atarak bir seferde çekerek bitirin.
2. sırayı bir tane örüp bir tane artırın.
3. sırayı üç örüp bir artırın.
4. sırayı dört örüp bir artırın.
4. sıradan sonra düz örmeye devam edin.
Şapkanın yarıçapı 7 cm ve boyu 18 olunca dört taraftan tekrar dört tane daha artırın , burası şapkanın kıvrılacak , dışa gelecek kısmı. Sık iğne yaparak yani tığın üzerine iplik atmadan istediğiniz kıvrımı elde edinceye kadar örün . Kolay gelsin.
Selanik Örgüsü:
1. sıra: 1 ilmeği ters örün,yanındaki ilmeği örmeden tersten alın ve ipliği şişe bir kez dolayın. Sıra sonua dek bu şekilde devam edin.
2. sıra: Önceki sırada ters ördüğünüz ilmeği örmeden alın ve ipliği şişe bir kez dolayın, örmeden aldığınız ve dolama yaptığınız ilmekleri birlikte ters örün.
Örgü sonuna dek bu iki sırayı tekrarlayın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

 
Çeyiz Sandığı. Template Design By:
Yap Tat Kolay Yemek Tarifleri Modada Moda Örgü Video Bebe Çocuk Örgü Videoları İnci Boncuk Takı Tasarım Videoları SağlıkI Yaşam Haberleri Elişi Video Arşivi Şirine Bebe Örgüler Hobi Elişi Örgü Arşivi Güncel Takı Tasarım Örnekleri Güncel Bayan Moda Örgüler Dogal Yaşam Alternatif Tedavi Lezzetli Yemek Tarifleri